veljača 2018
ponutosričetpetsubned
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    

Calendar

Latest topics
Pretraľnik
Display results as :
Advanced Search
Top posting users this week
KAD JE NEKO SVEZAN
čet vel 08, 2018 8:45 pmsufi
Ovo je zapis kad je neko svezan ili se napise na papir pa se stavi u serpu i jaja na zapis pa se poklopljena po;ako kuvaju kad se skuvaju ostavi da se ohladi onako poklopljena kad se ohlade jaja se ogule u toj vodi jaja se pojedu a ogulina ili ljuska od jaja voda i zapis baci se niz  tekucu vodu ili potok

Stari arapski recept za učvršćivanje ljubavi između partnera
ned sij 14, 2018 12:46 amAdmin
Ovo je jedan stari arapski recept za učvršćivanje ljubavi između partnera. Tokom četrnaest dana treba svaki dan 14 puta ponoviti ovaj kuranski ajet na šećer i puhnuti u njega, preko desnog dlana. Nakon dvije sedmice, kada se završi sa obredom, šećer treba da koriste oba partnera tojest da ga konzumiraju u kafi, soku, vodi ili pomješanom u kolače.

Ajet glasi: Ve minen nasi mej …
Posebna vrsta ljubavne magije koja se temelji na vezanju i razvezivanju čvorova / Ribat
ned sij 14, 2018 12:44 amAdmin
Posebna vrsta ljubavne magije koja se temelji na vezanju i razvezivanju čvorova kako bi se time opčinila i zavela neka određena osoba naziva se Ribat. Ovaj vid magije je izuzetno opasan i moćan pošto se često koristi za rastavljanje parova što se smatra velikim grijehom.

Kada se želi neko ljubavno privući to jest „svezati“ na uže se veže sedam čvorova i pri svakom vezivanju …
Ljubavna buyu
ned sij 14, 2018 12:39 amAdmin
U turskoj ljubavnoj magiji važnu ulogu, pri osvajanju nečijeg srca i zavođenja, igra so. Sedam noći uzastopno djevojka uzima malo soli u ruku i nad njom 51 put ponovi sljedeći ajet. Svaki put i puhne u nju. To uglavnom radi tik pred ponoć kako bi je nakon ponoći bacila u vatru, pomislivši na voljenu osobu.


Ajet koji izgovara glasi: Ve darebe lene meselen ve nesije halkahu kale men …
Zaštita od džina
sub sij 13, 2018 11:37 pmAdmin

Zapis za ljubav supružnika
sub sij 13, 2018 11:36 pmAdmin

Tilsum protiv raka
sub sij 13, 2018 11:33 pmAdmin
U duhovnoj medicini smatra se kako ovaj tilsum može liječiti bilo koji oblik raka na ljudskom tijelu. Njegov sadržaj se napiše šafranom i ružinom vodom i potopi u vodu, koju će onda bolesnik tri puta na dan piti. Ili, pak, tilsum se može napisati na površini čistog bijelog porculanskog tanjura u koji će se potom naliti čista voda. Čim se sadržaj tilsuma (mastilo) otopi u vodi, …
Ljubavni tilsum sa kapljicom krvi
sub sij 13, 2018 11:29 pmAdmin
Tilsum koji je na slici pise se tako sto se uzme nekoliko kapi krvi sa svoje noge, najbolje od stopala (bilo koje). Napise se na bijelom papiru, smota i sa tim se dodirne osoba cija se ljubav zeli i iscekuje. Ubrzo ta osoba nece moci ni spavati od silne zelje i ljubavi!

Za osobu koja zeli da se uda ili ozeni
sub sij 13, 2018 6:02 pmAdmin
Napise se na cistom bijelom papiru sa kalemom rewhani uz buhur misk i awd. Nakon izrade zapis se smota u trouglasti oblik uceci ajete o braku i nikahu i nosi se sa sobom ili pod jastuk na kome se spava.
Share
Go down
Broj postova : 13
Join date : 05.01.2018
Korisnički profil

Čudotvorni tilsumi

on uto sij 09, 2018 9:51 pm
Čudotvorni tilsumi

Drevno je pravilo da se zapisi pišu mastilom od šafrana, u koji se, po potrebi, može dodati neka nota parfema ili nekoliko kapi ružine vodice. Razlog tome je svakako praktičan i on se bazira na vjerovanju kako se dobra bića, prvenstveno meleci, odazivaju na onaj poziv koji ima ugodan miris. Zbog toga se i zabranjuje jedenje bijelog ili crvenog luka prije molitve i pisanja zapisa, fizička nečistoća, i sve ono što nema veze sa čistotom i ugodnim osjetom.

U ritualima izrade zapisa ili hamajlije nezaobilazno je i kađenje. Upotreba mirisa sastavni je dio bliskoistočnih religijsko-magijskih učenja a taj segment nalazimo i u tradiciji BiH. Naime, u bosanskoj mitologiji navodi se predaja o velikoj nebeskoj ptici Haramki koja je osuđena od strane Allaha, zbog svoje oholosti, da mora stalno biti u letu, bez mogućnosti da se spusti na zemlju ili neko drvo. U prošlosti naše dede i nene imali su običaj, nakon što se oguli jabuka ili naranča, da tu koru stave na vrući pleh šporeta kako bi tim dimom nahranili nebesku pticu i tako se osevapili.

Za kađenje prilikom izrade zapisa, ali i nakon nje, orijentalni udžbenici talismanske magije često zahtjevaju upotrebu onih mirisnih smola, korjenja i tamjana koji su za naše podneblje nedostupni pa je tu neophodno biti agilan i pronaći kvalitetne supstitute koji neće narušiti sadržaj tilsuma i njegovu svrhu
[Vrh]
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.